"Powered by Verbum"

Shop

Konoba

100,00 kn

Jezik: Hrvatski
KONOBA
ISBN: 9789531633437

Izdavač: Miki Bratanić
Godina izdanja: 2010.
Broj stranica: 150
Uvez: tvrdi
Širina: 18 cm
Visina: 18 cm

Kupnja knjiga omogućena je putem sustava web knjižare ovlaštenog autorovog distributera VERBUM
Sve dodatne informacije: Miki Bratanić – kontakt (+385911460095)

SKU: 1001 Kategorija:

Opis

Knjiga KONOBA prva je objavljena knjiga posvećena konobi. Ona je monografija s vrijednim starim fotografijama inspiriranih konobom, ali i zbirka eseja i poezije posvećene konobi, težaku i životu konobe.

Za nju je predgovor napisao Ljubo Stipišić Delmata, a u njoj se nalaze i tekstovi Jakše Fiamenga i Joška Božanića. Unutar korica ove knjige nalazi se i note u rukopisu Ljube Stipišića Delmate koji je uglazbio autorov tekst pjesme “U konobi moga dida”. Knjiga je prevedena na talijanski i engleski jezik.

Knjiga Mikija Bratanića “Konoba”, nesvakidašnje je ostvarenje, i po svojemu sadržaju i ustrojstvu teksta, te likovnom opremom. O vinogradarstvu, težacima i težaštini, te proizvodnji vina postoji stanovita, ne osobito opsežna, literatura u hrvatskoj publicistici i historiografiji, ali knjige poput ove Mikija Bratanića, pod jednostavnim, ali dubinski slojevitim naslovom Konoba još nismo imali. Ta je knjiga duboki, produhovljeni doživljaj mukotrpnog težačkog rada, opremljena dragocjenim slikovnim prilozima. On je upravo znak poštovanja prema dalmatinskom težaku i njegovim stoljetnim naporima na ovim obalama, znalački napisana, pa autor zaslužuje sve pohvale za ovu iznimnu, nesvakidašnju knjigu.” (Akademik Tomislav Raukar)

Dodatne informacije

Dimenzije 18 × 18 cm